“Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-04-2023

Ο Same84 στο 101o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct

O Same84 υλοποίησε μια μεγάλη σε έκταση εικαστική παρέμβαση στο 101o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για το χρονικό διάστημα 7-12 Απριλίου 2023.

 Η θεματική της τοιχογραφίας επιλέχθηκε μετά από συζητήσεις του Same84 και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εικόνες απο τον αθλητισμό με έντονα χρώματα τόσο πάνω στις φιγούρες όσο και στο φόντο, κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά όλη την όψη του σχολικού κτιριακού συγκροτήματος, δίνοντας χρώμα, ομορφιά και “τροφή” για σκέψη πέρα απο τα κλασικά στερεότυπα, στους μαθητές και στην ευρύτερη κοινότητα, μιας και η επιφάνεια είναι ορατή απο όλους.

Όπως αναφέρει  ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση απο τα παιδιά που ερχόντουσαν καθημερινά προκειμενου να παρακολουθήσουν απο κοντά την εξέλιξη της τοιχογραφίας-μεταμόρφωσης του σχολειου τους οπως επισης καθημερινά απο τους περαστικούς όλων των ηλικιών να λένε ενθαρρυντικά σχόλια  και ακομη να προσφέρονται να ζωγραφίσουν βάζοντας και οι ίδοι ένα δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία αυτή.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Το παρόν πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Kraft, Capsis Hotel και “Μοναδικό”.

UrbanAct

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 101 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε